Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Charles Lindbergh 1933

Charles Lindbergh blev över en enda natt världens mest kända människa när han ensamflög över Atlanten från New York till Paris 1927 och mottogs av en halv miljon jublande människor på Le Bourget-flygplatsen.

Därefter följde stora värlsturnéer med enorma hyllningar i världens huvudstäder. Det är dock inte många som känner till att Charles Lindbergh bara sex år senare besökte Karlskrona tillsammans med sin hustru. En värnpliktig hade turen att uppleva världskändisens besök och tog dessa två bilder. Till vänster Charles Lindbergh i kostym just efter landningen vid Stumholmen när han fått av sig flygardräkten. I bakgrunden syns det gamla kallbadhuset som fanns vid Östra Prinsgatans mynning vid Kungsbron. På högra bilden poserar några andra värnpliktiga vid Lindberghs sjöflygplan som förvarades i en av hangarerna på Stumholmen under besöket.

Charles Lindbergh på besök i Karlskrona 1933

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>