Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Åkesson SD) vs. Sjöstedt (V)

I morse var det debatt mellan Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Sjöstedt (V) i Godmorgon Sverige i SVT. Debatten handlade om “flyktingkatastrofen” eller “flyktingkaoset” som situationen kallas i Danmark. Man kan väl säga att realisten Åkesson helt klart vann debatten mot f d kommunisten Sjöstedt. Den senare verkar inte ha någon verklighetsuppfattning och upprepade mest gamla uttjatade floskler, men han bor å andra sidan Östermalm i Stockholm och tar nog bara del av vänstervinklade reportage i gammelmedierna. I övrigt en bra debatt och bra insats av debattledaren som i regel lät bägge tala till punkt, även om det hettade till några gånger.

Förra veckan sökte 6 901 personer asyl i Sverige, (däribland 1 270 s k “ensamkommande barn”), d v s nästan TUSEN (1 000) personer om dagen. Det säger sig ju självt att detta inte kan hålla och vilka enorma kostnader det kommer att medföra, men politikerna i sjuklövern verkar helt handlingsförlamade. Ingen vågar ta tag i situationen, för då blir de genast kallade “rasister” och hellre låter de Sverige gå mot sin undergång.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>