Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Partisympatier på SVT

Visserligen några år gammal men tål att upprepas. Det är Göteborgs Universitets undersökning om partisympatier bland de som jobbar på Sveriges Television. Hela 83 procent stöder de rödgröna mot 17 procent för Alliansen och noll procent för Sverigedemokraterna. Det var ungefär samma resultat för Sveriges Radio så det är lätt att förstå att fler och fler söker ocensurerad och ej vinklad information på alternativa nya medier som t ex Avpixlat, Fria Tider, Exponerat och Petterssons. Som vanligt gäller det att läsa nyheter även där på ett kritiskt och granskande sätt. Därefter kan man jämföra med gammelmediernas rapportering om samma nyheter och sedan bilda sig en egen uppfattning om censuren i gammelmedierna.

Partisympatier på SVT

6 comments to Partisympatier på SVT

 • En grafisk framställning som väl tål att tänkas på när man lyssnar på radio eller ev ser på TV.
  Den borde visas innan varje nyhetssändning i TV.
  Vid viss eftertanke, kanske inte är något man ska förvänta sig?

 • Per

  Det blir väl inte mer objektivt på de alternativa medierna där SD har stöd av 100%.

  • Karlskronabloggen

   Nja, “100%” är väl att ta i för mycket Per, men visst är det en stark överrepresentation för Sverigedemokraterna i alternativa medier och det av helt naturliga skäl.

   Det är dock inte det som är poängen med inlägget och jag bryr mig inte om ifall gammelmedier som Aftonbladet, Expressen, TV 4, TV 3 eller liknande sajter kör sin egen agenda för de är betalda av sina ägare och genom reklamfinansiering.

   Poängen är att Sveriges Television och Sveriges Radio är skattefinansierade genom tvångsanslutning till “Radiotjänst” och påstår sig vara “politiskt oberoende”. De ska enligt sina stadgar ge en objektiv bild av verkligheten till de licensbetalare som fortfarande har TV och betalar “licens” vilket SVT helt klart inte gör idag och faktiskt inte ens är i närheten av att göra.

 • Lars Ottosson

  Det var många som sade upp licensen efter att kvinnan med koppling till kriminella researchgruppen blev vd förra året. Nu är det fler uppsägningra och senaste tiden har mer än 60.000 sagt upp tvlicenser.

 • Karlskronabloggen

  # Lars
  Jag har sett siffror på mellan 45 000 och 60 000 som sagt upp licensen. En stor del är dock sådana som blev påtvingade licens p g a att de hade TV eller mobil innan domen som sa att TV-licens ej behövs i dessa fall. Tror Radiotjänst har fått betala tillbaka kring 60 miljoner kronor hittills i dessa fall. Sen är det säkert många som, liksom jag själv, insett att man kan se allt på nätet och inte behöver någon TV. Vi kollar t o m kinesisk TV i direktsändning varje dag på nätet. Sen är det naturligtvis många som säger upp licensen i protest mot att SVT och SR inte har en oberoende och objektiv nyhetsrapportering.

 • Jan-Otto Sten

  Så journalisternas politiska hemvist skulle ha genomslag i annat än ledarsidorna???
  Suck!!!
  Politik bedrivs i ledarna, resten är granskande journalistik. Med undantag för specifika partiorgan.
  Det är fruktansvärt oförskämt mot en hel yrkeskår!!!
  Suck säger jag…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>