Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Stefan Löfvén levererar

Idag har statsminister Stefan Löfvén uttalat sig om den vidriga bilden på ett drunknat barn någonstans i Medelhavet. Helt klart för att försöka tjäna politiska poänger understödd av gammelmedierna och sjuklöverpartierna. Tydligen ska Europa känna skuld för detta, men varför tar då inte exempelvis närliggande extremt rika länder som t ex Saudiarabien “ansvar” för “flyktingarna”? De har samma kultur och samma språk, men tar inte emot en enda “flykting” utan skickar i stället pengar till moskébyggen och liknande i bl a Sverige.

Stefan Löfvén har efter sin semester bara uttalat sig om denna drunkning och om någon för mig totalt okänd sångerska som tydligen fått hotelser via epost och som han uttalade stöd för. Det märks hur regeringen prioriterar och fortfarande inte ett enda ord om de brutala morden på IKEA i Västerås där Carola och Emil blev knivmördade under en vanlig shoppingtur. Men enligt polisen hade de ju “extrem otur och var på fel plats vid fel tillfälle” så i dagens Sverige gäller det tydligen att veta var man ska befinna sig. Undrar om det är riskfritt att åka till Willys och handla i morgon och vid vilken tid så man inte riskerar att vara på “fel plats vid fel tillfälle”?

UPPDATERAT:

Sky News i England och andra internationella medier har nu kommit med den verkliga historian och bakgrunden till den lille pojkens tragiska drunkning, där även hans bror och mamma omkom. Inslaget nedan innehåller bl a intervju med pojkens faster som skickat pengar från Kanada så att familjen skulle kunna ta sig från Turkiet till Europa. Efter att ha tagit del av nedanstående och andra reportage i utländska medier, där man inte censurerar information som svenska gammelmedier gör så kommer här en kort sammanfattning.

Familjen åkte år 2012 från Syrien, alltså för tre år sedan, och hade skapat ett drägligt liv där med jobb och bostad. Pappan i familjen ansökte om visum till sin syster i Kanada, men hade svårt att få fram rätt papper (Kanada har hårda regler när det gäller visum). Turkiet är som bekant inte i krig så det fanns ingen direkt anledning att fly därifrån, däremot så behövde pappan nya tänder i form av implantat. En dyr åtgärd som dock systern lovade bekosta genom att skicka pengar, men det var problem att skicka så stora summor som behövdes på en gång. Systern föreslog då att han tar sig till Grekland istället och skickade pengar för resan. Mannen väljer då en överlastad båt, trots fruns skepsis eftersom hon inte kunde simma och som resultat överlevde mannen, men resten av familjen drunknade. Jag kan förstå hur mannens syster känner sig i intervjun nedan. Pappan har under fredagen återvänt till Syrien för begrava sin fru och sina två barn i hemstaden, dvs Kobane i Syrien.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>