Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Jimmies sommartal idag

Vi hade var ett mycket trevligt dagsbesök i Sölvesborg och Jimmie Åkessons sommartal! Fantastiskt vad mycket folk jämfört med för två år sedan då jag var där senast för att lyssna. Trevligt också att komma hem och upptäcka att både TV4 och Expressen hade haft direktsändningar (hoppas verkligen många tittade!). Här kommer annars Expressens sändning som redan var upplagd på YouTube mindre två timmar efter avslutat tal.

Det som inte är med i klippet nedan är inledningen när Marcus Öhrn och Jimmie Åkesson framförde Bedårande Barns version av “Fädernesland” som finns med ett inlägg här för några dagar sedan.

Mycket bra tal med helt berättigad kritik mot “oberoende” Sveriges Radio som firar 90 år, men även mot övriga gammelmedier. Jimmie berättade bl a om när han kom till Radiohuset för intervjuer efter valet förra året och stämningen på redaktionen där var mer sorgsen än på någon begravning han någonsin bevistat.

Ännu mer berättigad var kritiken mot sjuklöverpartierna och deras extrema politik när det gäller “flyktingar”. Bra också att Jimmie åter lyfte fram det gamla förslaget om folkomröstning i denna fråga, vilket uppmärksammas i gammelmediernas rapportering, men som inte kommer att ske eftersom resultatet skulle bli självklart.

UPPDATERAT:

Här kommer även inledningen med först en kort introduktion av Jörgen Fogelklou och sedan Marcus Öhrn med sång och Jimmie Åkesson på kebyboard och låten “Fädernesland” som ligger etta på iTunes lista.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>