Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Intressanta kommentarer

Har följt Expressen som haft direktsändning i webb-TV hela förmiddagen om den senaste mätningen från YouGov där Sverigedemokraterna blev största parti. Många intressanta kommentarer från de flesta partier och från statsvetare, men mycket handlar om själva mätmetoden som YouGov använder, vilket är rätt konstigt om man ser lite tillbaka i tiden. För mindre än ett år sedan före valet 2014 hade YouGov 10,9 % för SD i sin septembermätning, men partiet fick 12,9 % i valet samma månad. Då underskattades alltså SD rätt kraftigt av YouGov, som nu unisont kritiseras av gammelmedierna för att överskatta SD.

Har även varit kommentarer från Novus/TV4 om att deras undersökning som presenteras under augusti är “dramatisk men inte så dramatisk” och även Nyheter Idag har kommit med info om att deras senaste mätning tillsammans med norska Sentio kommer att presenteras senare idag och kommentaren där lutar starkt åt att det blir ungefär samma resultat som hos YouGov/Metro.

Ibland passar det gammelmedierna att använda YouGov, men inte idag

Ibland passar det gammelmedierna att använda YouGov, men inte idag

UPPDATERAT:

Sentio kom också med sin undersökning under eftermiddagen och Sverigedemokraterna ökar och ligger 0,1 procent efter Socialdemokraterna, så det var helt väntat. Mer intressant Aftonbladet som presenterade sin undersökning “Sverige tycker” i direktsänd webb-TV på eftermiddagen och kontentan av den sändningen med kommentarer var att vi idag har tre “stora” partier i Sverige mellan 20 och 25 procent och att sen fördelningen partierna emellan beror lite på hur undersökningarna görs.

3 comments to Intressanta kommentarer

  • TRE undersökningar samma dag, alla med samma trend, SD växer.
    En bra dag, liksom….

  • Karlskronabloggen

    Ja, trenden är tydlig! Stadigt över 20 procent i alla tre undersökningarna idag och “förhandsbeskedet” från Novus/TV4 med “dramatisk” ändring tyder också på stor uppgång från tidigare resultat på 18,0 procent, så säkert minst 20 procent.

  • Lars Ottosson

    Skönt attse att vanliga människor börjar vakna och se vad som händer

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>