Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dyrt vykort med spårvagn

Karlskrona har alltid varit ett eftertraktat samlarområde när det gäller gamla vykort, men samlarna har blivit färre och färre sedan toppen för tjugotalet år sedan. Senaste månaderna har dock en del Karlskronavykort börjat återvända mot tidigare höjder och här ett exempel från dåvarande Blekinge Museum 1912. Det är korsningen Västra Prinsgatan och Borgmästaregatan och anledningen till det höga slutpriset på 915 kronor är antagligen spårvagnen i vänsterkanten på bilden, vilket gör att vykortet attraherar både Karlskronasamlare och spårvägssamlare. För övrigt var det just här och vid denna tid den enda spårvagnsolyckan med dödlig utgång inträffade och jag har länge tänkt skriva om den händelsen, men det kommer vid senare tillfälle!

Dyrt vykort med spårvagn

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>