Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Medias sista strid”

Jag kan rekommendera Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen som hon kallar “Medias sista strid“! Den är lång men oerhört läsvärd och här några korta citat, men läs hela krönikan på länken nederst!

“Det politiska landskapet i Sverige håller på att förändras i grunden. Det sker inte på några timmar, som när Berlinmuren föll den 9 november 1989. Men det sker. Och det vi ser är bara början. Hur kommer maktkorrumperade media att förhålla sig till förändringen? Frågan är om och när de ska inse att slaget är förlorat och att en epok av lögner, mörkläggning och agendajournalistik går mot sitt slut.

Det går helt enkelt inte att ljuga hur länge som helst om mångkulturens och massinvandringens förträfflighet när invånarna samtidigt ser Sverige monteras ner framför deras ögon. Förändringen kommer att bli plågsam för journalisterna. Medias sista strid står i proportion till de förluster journalisterna gör när deras lögner avtäcks.

Skribenter som Aftonbladets Anders Lindberg, Karin Pettersson, Lena Mellin, Daniel Swedin, Jan Guillou, Somar Al Naher, Åsa Linderborg, Fredrik Virtanen och Oisin Cantwell är bortom allt hopp om tillnyktring. Ju större investeringar i en ideologistyrd och förljugen världsbild, desto större blir fallet när man faller.

Varje neddimpande i andra människors verklighet, utanför den egna bubblan, blir därför en chockupplevelse. Som illustration rekommenderar jag varmt ett av Almedalsveckans journalistiska bottennapp, Belinda Olssons intervju med Jimmie Åkesson direkt efter hans partiledartal. Hennes chock och icke-förståelse i mötet med en publik som hon inte själv har handplockat kunde inte vara större om hon oförhappandes landat på Mars.”

Julia Caesars Söndagskrönika på Snaphanen: “Medias sista strid”

Med tanke på sista stycket ovan kommer här även Belinda Olssons omtalade intervju med Jimmie Åkesson.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>