Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Högsta hittills för SD

Sverigedemokraterna når sin högsta siffra hittills i någon opinionsmätning när de får 19,5 procent hos YouGov, men det är givetvis inget som redovisas i censurerade svenska gammelmedier. Där var det tidigare i veckan en stor nyhet när SIFO kom med en mycket märklig undersökning där partiet uppgavs minska, t o m till under valresultatet, samtidigt som Miljöpartiet (ännu märkligare), redovisades fått en kraftig ökning.

Hittills i april har SJU opininionsinstitut redovisat sina siffror och Sverigedemokraterna har ökat starkt i SEX av dessa och så kommer det att fortsätta så länge inga andra partier tar tag i problemet med elefanten i rummet som samtliga sjuklöverpartier ens vägrar inse existerar.

Högsta siffran någonsin för Sverigedemokraterna i YouGov:s undersökning för april 2015

Relaterat:

Status.st: Väljarsympatier för Sverigedemokraterna (medelvärden från samtliga NIO opinionsinstitut)

2 comments to Högsta hittills för SD

  • Fd K-a-bo

    Det har den senaste tiden blivit en rad “all-time-high” för sd..
    Ett parti som för en del andra inte ens tycks existera.
    Hur länge kan man nonchalera sd?

  • Karlskronabloggen

    En stor anledning att partiet stiger är just att de andra nonchalerar partiet, de hade ju lätt kunnat byta regering redan nu om Alliansen tog lite ansvar och började samarbeta med Sverigedemokraterna. Sen hjälper det inte med såna lama låtsasåtgärder mot “elefanten i rummet” som Kristdemokraterna och Folkpartiet föreslagit, sånt gör bara att ännu fler väljer Sverigedemokraterna. Har också svårt att se att människor som bytt till Sverigedemokraterna skulle byta tillbaka till något annat parti, det känns nog helt omöjligt för de flesta. Så snart bryts 20-procentsvallen och sen är det inte långt kvar till att bli näst största och kanske t o m största parti i Sverige.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>