Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Första riktiga krisen för SD?

Såg i alternativ nyhetesmedia på eftermiddagen att det tydligen är på gång att William Hahne, vice ordförande i Sverigedemokraternas Ungdomsförbund (SDU) och nyvald ordförande för Sverigedemokraterna Stockholm kommer att uteslutas ur partiet. Gammelmedierna har hakat på och jag har kollat delar av sändningarna på hatsajten Aftonbladet, men det är rätt meningslöst när bara SD-hatare som Lena Mellin (AB) och Alexander Bengtsson (Expo) “intervjuas”.

Personligen tror jag att det blir den första riktiga krisen i Sverigedemokraterna om detta stämmer. Tidigare “skandaler” om “järnrör” och vad några partiföreträdare på inte ens valbara platser i kommuner sagt för tio-tolv år sedan är bara rent TRAMS  och har redan fått helt motsatt effekt mot vad gammelmediernas hoppats.

Om det stämmer är det viktigt att Jimmie Åkesson (och ingen annan) går ut och förklarar detta på ett mycket pedagogiskt sätt så att alla som redan valt Sverigedemokraterna förstår den verkliga orsaken. Inget fjant om “otillbörligt utnyttjande av medlemsregister”, utan den ideologiska skillnaden mellan det som gammelmedier kallar “falangerna”, men även t ex skillnaden på synen i konflikten mellan Israel och “Palestina”.

Ingen kommer att lämna partiet vid val till riksdagen eftersom det idag inte finns några alternativ att rösta på, men det finns kommunalval, t ex i Stockholm där ett lokalt utbrytarparti skulle kunna bli starkt. Mycket hänger också på hur SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand agerar och om han fortsätter stödja William Hahne.

Det ska onekligen bli intressant att följa utvecklingen!

Jimmie Åkesson på Stortorget i Karlskrona i augusti 2014

Illustrationen till inlägget får bli denna delbild av Jimmie Åkesson och affischen bakom honom när han besökte Stortorget i Karlskrona i augusti 2014. I bakgrunden finns vattenborgen, Carl XI-statyn och Trefaldighetskyrkan och jag har tidigare visat hela bilden i bloggen

UPPDATERAT:
SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand meddelar nu att även han berörs av uteslutning ur Sverigedemokraterna. Det han syftar till i just detta meddelande är att moderpartiet fört fram två andra kandidater med några års mellanrum när det varit omröstning om ordförandeskapet i SDU, men att Gustav Kasselstrand båda gångerna gått segrande ur dessa omröstningar.

Gustav Kasselstrand på Facebook

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>