Arkiv

Bokbörsen

Elefantförbud i Kalmar

Kalmar har nu infört förbud mot elefanter på stadens gator, men tyvärr gäller inte förbudet “elefanten i rummet” som finns ständigt närvarande i alla politiska och massmediala sammanhang. Förbudet innebär att det inte längre är tillåtet för en kringresande cirkus att visa upp sina elefanter på gatorna i Kalmar.

– Det har förekommit kulturkrockar mellan cirkusvärlden och den kommunala världen. Nu fäster vi ner reglerna på pränt så att alla vet vad som gäller, säger Ingemar Einarsson (C), ordförande i kommunens servicenämnd, till Östra Småland på nätet.

Dagens Nyheter: “Elefanter förbjuds på Kalmars gator”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>