Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

16 personer i en liten etta?

Kollade i morse gårdagens Uppdrag Granskning i SVT och programmet, som handlade om den totalhavererade invandringspolitiken, var rena reklamdokumentären för Sverigedemokraterna. Främst handlade det om den s k etableringsreformen som infördes 2010 och som blivit en total katastrof. Mannen bakom reformen var dåvarande integrationsministern Erik “Myten” Ullenhag (FP) och han försökte nu förklara bort misslyckandet med att det kommit dubbelt så många “flyktingar” som beräknat till Sverige. Det hade varit mycket enkelt för att förhindra detta genom att för flera år sedan minska mottagandet till i första hand riktiga flyktingar som fått flyktingstatus genom FN, vilket brukar vara kring fem procent av de som kommer till Sverige.

Även Karlskrona kom på tapeten i programmet som en av många städer där folkbokföringsadresser säljs svart och utnyttjas för få högre bidrag i och med att man då omfattas av etableringsreformen. Det fanns betydligt värre exempel i andra städer, men i Karlskrona är tydligen 16 personer folkbokförda i en liten etta på 41 kvadratmeter. Uppdrag Granskning ringde upp på adressen och fick svaret på bilden.

14 personer i en liten etta?

UPPDATERAT

Dagens stora “snackis” i sociala medier har annars varit kommunalrådet och den som styr i Vänersborg, Marie Dahlin (S), som i samma Uppdrag Granskning påstod att “flyktingar behövs som arbetskraft i Sverige”, och bl a yttrade “Vi behöver forskare, vi behöver raketbyggare, vi behöver allt.”

Nyheter Idag gjorde för säkerhets skull, en egentligen helt onödig, faktakoll (som det brukar heta i gammelmedierna) med rymdkoncernen Swedish Space Corporation (SCC) i Solna om hur raketbyggarindustrin i Sverige fungerar och kom fram till en annan slutsats i artikeln nedan.
Men vem vet, det kanske är 16 blivande raketbyggare som “bor” i den lilla ettan i Karlskrona?

Nyheter Idag: “Faktakoll: Påståendet i Uppdrag Granskning att vi behöver raketbyggare är falskt”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>