Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sunnadalskolans förfall igen

I Facebookgruppen “Du vet du är från Karlskrona när…” postade jag för en månad sedan ett inlägg med en bild från Sunnadalskolan som jag också visade här i Karlskronabloggen. Min fråga då handlade om det bedrövliga skräpet som syns lång väg från infarten till Karlskrona. Att sedan skolan gått från mönsterskola till en av Sveriges 20 sämsta skolor har tidigare varit uppe i bloggen och togs även upp på Facebook.

Sunnadalskolans förfall igen

Sunnadalskolan på avstånd idag

Det för mig den gången mycket överraskande svaret var att detta är ett koloniområde som ligger i anslutning till skolan. Debatten blev het på Facebook och redan inledningsvis skickade någon politiskt korrekt läsare meddelande till gruppadministratorn att det inte var lämpligt att visa vissa inlägg.

Moderatorn nappade tyvärr och rensade mellan 40 och 50 procent av inläggen (jag vet exakt, för eftersom jag skapade tråden med bilden fick jag en e-postkopia av alla inlägg, även de som därefter censurerades). Motiveringen var att de rensade inläggen bl a skulle varit “fördomsfulla” och jag kan hålla med i ett par fall, men att det mest lysande inlägget nedan raderades håller jag inte med om överhuvudtaget. Briljant skrivet och med verkligheten överensstämmande och inlägget återges i sin helhet med författarens godkännande!

“Det hela är en sorglig historia och med stor sorg i hjärtat att se detta.. Hur en gång Karlskronas finaste och Sverigeberömda skola under den fantastiske rektor Sven Gren en gång byggde upp något så unikt som “Sunnadalsandan” och pedagogiken. Det är bara att fråga alla oss som gick där 1964-1970 inklusive alla lärare hur unik skolan en gång var. Nu är det historia. Ett förfall av både skola, skolpolitik och en totalhavererad invandringspolitik. Ett praktexempel vad dåraktig politik med Politisk korrekta politiker som har lekstuga med sanningar kan ställa till med. Vägran att se sanningen, trots att bevisen står i ett så starkt ljus inför deras ögon så dom måste ha mycket starka solglasögon för att INTE se sanningar i vitögat. Här är det inte fråga om att kunna se verkligheten utan att VÄGRA att se den. Men som sagt den siste idioten att förneka är inte född ännu. Tyvärr!”

Sunnadalskolans förfall igen

Sunnadalskolan på avstånd kring 1960

1 comment to Sunnadalskolans förfall igen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>