Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Inget tycks kunna stoppa SD

Rubriken på Aftonbladets och Lena Mellins krönika är “Ingenting tycks kunna stoppa SD” och krönikören verkar till viss del förstå anledningen. Nedan kommer tre citat från krönikan och tre kommentarer till innehållet-

“Partiledaren är sjuk, partiet syns knappt och i så fall handlar det om fraktionsstrider. Ändå ökar stödet.”

Att Sverigedemokraterna “knappt syns” beror ju på att Lena Mellin och övriga gammelmedier lagt “locket på”, men den taktiken är dömd att misslyckas. Sen är “fraktionsstriden” i Stockholm ungefär en lika liten fråga som “järnrörsskandalen” som gammelmedierna kallar dessa, för mer pålästa, totalt obetydliga händelser.

“Förklaringen är alltså inte att partiet legat i fokus. Eller att deras frågor legat i framkant. Orsaken måste sökas på andra håll. Ett plausibelt svar är att diskussioner som gynnar Sverigedemokraterna bubblar under ytan. De dyker inte upp på de etablerade nyhetssajterna i någon större omfattning men i desto högre grad i undervegetationen.”

En helt riktig analys förutom det sista ordet “undervegetationen” för det är där hennes egen tidning hör hemma p g a att de undanhåller fakta för sina läsare och tittare. Om Aftonbladet övergick till att beskriva verkligheten skulle det inte behöva finnas det som Lena Mellin menar med “undervegetation”.

“Tjatet om att etablissemanget, dit media räknas, ljuger och bedrar gynnar Sverigedemokraterna. Det är deras fetaste mylla.”

Bra analys, problemet för Lena Mellin och Aftonbladet är bara det att hon kallar “Tjatet” stämmer med den verklighet fler och fler svenskar upplever och inte med den verklighet som hon och tidningen beskriver.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>