Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Helt naturlig utveckling

Det var nu åter längesedan det var någon opinionsundersökning kring väljarsympatier i Karlskronabloggen, men här kommer dagens mätning från Sentio, Mest kommenterat i sociala medier är att avståndet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna som näst största parti ständigt krymper. Denna gång ligger Sverigedemokraterna stabilt på 16,6 procent, medan Moderaterna backar till 22,2 procent och avståndet numera bara är 5,6 procent om vilket som är Sveriges näst största parti.

Jag tycker det är både självklart och en helt naturlig utveckling eftersom det i Sverige idag i princip bara finns två alternativ att rösta på. Antingen röstar man på Sverigedemokraterna eller Decemberkartellen. Vilket av partierna i kartellen man väljer är spelar ingen som helst roll eftersom de står för samma politik.

Intressant, men lika väntat och lika självklart, är också att Sverigedemokraterna har de i särklass mest trogna väljarna. Så är det “så klart” och så länge de andra partierna bara envisas med låtsasåtgärder kring “elefanten i rummet” så kommer Sverigedemokraterna att fortsätta växa så det knakar.

Sedan en tid prövar åter alla gammelmedier unisont den gamla taktiken att inte bjuda in Sverigedemokraterna till debatter, inte ens när det gäller debatter i partiets huvudfrågor. Det är en taktik som är lika dömd att misslyckas som den senaste när de hittade “skandaler” i allt och ingenting som rörde partiet.

Idag finns det tack och lov alternativa medier som skriver om verkligheten och det är mycket glädjande att för varje dag som går hittar fler och fler till dessa. Alla får sedan där möjligheten själva att bilda sig en egen uppfattning om tillståndet i demokraturen Sverige och just därför växer Sverigedemokraterna.

Helt naturlig utveckling

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>