Arkiv

Bokbörsen

Skulle aldrig gå i Sverige

Senaste veckan har det varit sparsamt med Dagens Bild p g a att min “lilla” kamera befunnit sig i Holmsjö, men fr o m ikväll är den återbördad hem! Någon bild från idag blir det dock inte, men väl en äldre bild från Fukuoka i Japan som jag tog för snart sju år sedan. På en helt undanskymd plats inne i centrum fanns dessa sex(!) varumaskiner innehållande diverse drycker och jag minns att anledningen till att jag tog bilden var min förvåning att “något sånt här skulle aldrig ens kunna förekomma i Sverige”. Det var inte bara här i Japan utan även i Sydkorea liknande maskiner fanns tillgängliga dygnet runt på olika platser. I dagens Sverige hade sådana maskiner varit vandaliserade inom några timmar eller längst dagar från det att de satts upp.

Jag minns liknande maskiner utanför många affärer i Karlskrona på 1960-talet, på den tiden de kunde få stå ifred utan att bli sönderslagna och jag ska leta fram några gamla bilder på sådana framöver!

I Japan förekommer heller inga uppbrända bilar, stenkastning mot polis och räddningstjänst och liknande nu vanliga “svenska” företeelser. I de ytterst få fall det händer är det inget myndigheterna bemöter med korvgrillning, saft och bullar eller fler fritidsgårdar, utan då gäller mer relevanta och verksamma åtgärder.

Skulle aldrig gå i Sverige

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>