Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

BRA reklam för Avpixlat!

SVT Aktuellt gjorde igår fin reklam för Sveriges viktigaste nyhetsförmedling, Avpixlat. SVT hade bjudit in Anders Lindberg från Aftonbladet och Paula Bieler från Sverigedemokraterna för att diskutera “näthat“.

Debatten kom till största delen att handla om Avpixlat och Anders Lindberg hävdade envist att “Avpixlat styrs av Sverigedemokraterna”. Anledningen är att riksdagsman Kent Ekeroth hjälpt Avpixlat med insamling av donationer genom att ställa sitt bankgirokonto till förfogande när Avpixlat inte fick öppna ett eget konto. Kent har också hjälpt till att registrera Avpixlat som varumärke och han äger personligen sedan 2008 domänen avpixlat.se. Namnet har dock överhuvudtaget aldrig använts utan det som används är avpixlat.info som har en annan ägare. Det senare är lika löjligt som att säga att jag skulle vara ansvarig för vad som skrivs på Karlskrona kommuns hemsida karlskrona.se bara för att jag äger domännamnet karlskrona.nu.

En ganska meningslös debatt då det svårt att “debattera” mot någon som Anders Lindberg som lever i sin egen åsiktskorridor och är helt befriad från att kunna ta in normala åsikter. Sen är det naturligtvis så att Aftonbladet är betydligt värre att sprida det diskuterade näthatet än Avpixlat. Visst gjorde Avpixlat något enstaka övertramp i det redaktionella materialet i början, men sedan de fick en ansvarig utgivare i Mats Dagerlind har inget sådant förekommit.

Paula Bieler skötte sig bra i debatten, men det hade varit intressantare om hon ersatts av riksdagskollegan Kent Ekeroth eller Mats Dagerlind på Avpixlat eftersom en stor del av debatten handlade om Avpixlat och Kent Ekeroth. Enda kritiken är att Sverigedemokraterna borde vara betydligt hårdare i retoriken mot rena SD-hatare som t ex Anders Lindberg och flera andra “journalister” med denna inställning. Jag såg (eller kanske hörde) för övrigt en intervju med SD Stockholms nyvalde ordförande William Hahne efter den infekterade ordförandestriden i Stockholm. Det var underbart att höra William Hahne snoppa av “journalisten” när han eller hon drog upp vänsterextremistiska Expo som källa för information om Sverigedemokraterna.

Relaterat på Avpixlat: “Grova lögner om Avpixlat från Aftonbladet i SVT Aktuellt”

2 comments to BRA reklam för Avpixlat!

  • Bränteknuva

    Lindberg ger det gamla uttrycket “Dum svensk blondin” en ny innebörd.

  • Karlskronabloggen

    Ja, den var bra “Bränteknuva”, även om uttrycket var ett skämt om svenska kvinnor på sin tid så stämmer det faktiskt rätt väl i detta fall.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>