Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Snillet Schyffert spekulerar

En snackis i sociala medier i veckan har varit ett inlägg Henrik Schyffert gjorde på Facebook. Jag vet faktiskt knappt vem han är, men tydligen är han “komiker” till yrket och det förstår jag helt efter att ha läst hans spekulerande om vad den extrema svenska varianten av massinvandring kostar skattebetalarna. Han ska dock ha en eloge för att han, till skillnad från många andra politiskt korrekta, erkänner att det finns en stor kostnad.

Henrik Schyffert har på något sätt räknat ut att massinvandringen kostar skattebetalarna 120 miljarder kronor per år i form av bidrag och alla därtill hörande kostnader. Att den verkliga siffran är flerdubbelt högre är nog de flesta överens om, men sådan statistik får inte föras i Sverige. Schyffert utgår dock från sina 120 miljarder kronor i årskostnad och han delar sen genialiskt nog detta med 10 miljoner invånare och får fram kostnaden per svensk till “bara” 12 000 kronor per år. Observera då att han räknar alla som bor i Sverige, från nyfödda till hundraåringar och även inkluderar de “nyanlända svenskar” som lever på skattebetalarnas bidrag.

För Henrik Schyffert är 12 000 kronor per år ingenting, kollade just hans bolag på allabolag.se och han tog tolv miljoner kronor i utdelning 2013, så han behöver ju inte bekymra sig om 12 000 kronor per år. Förmodligen håller inte exempelvis den ensamstående mamman i den trevliga teckningen nedan med honom riktigt. Bilden är lånad från Avpixlat, men jag vet tyvärr inte vem som är tecknaren.

Snillet Schyffert spekulerar

3 comments to Snillet Schyffert spekulerar

 • Tjalle

  Citat ur Schyfferts Facebook-inlägg:
  “Enligt imigrationsverkat kostar de 6 miljarder kronor det första åren. ….Eftersom jag vet att trollen där ute nu kommer att skrika att det stämmer inte så tjugodubblar vi det! Vi säger att det kostar 120 miljarder per år!”
  (Med Schyfferts egendomliga grammatik och benämning på myndigheten)

  Att Schyffert helt har missat att Migrationsverket i höstas begärde 12 miljarder EXTRA per år för 2015-2018 visar att det nog vore bättre om han avstod från att yttra sig i frågan.

  Att Schyffert dessutom valde att ta de 12 miljonerna i “utdelning” istf i lön visar att han själv inte verkar vara sååå förtjust i att bidraga till att betala de kostnader han pratar om ?

  Citat från en “skatteoptimeringssida”:
  “När vi passerar brytpunkten för statlig skatt blir det betydligt dyrare med lön då staten vill ha in … 63 %.
  Grundrekommendationen är därmed alltid att ta ut lön upp till brytpunkten för statlig skatt och därefter titta på utdelning (41%).”

 • Karlskronabloggen

  Alla som säger att “vi har råd” är sådana som bor i egna bostadsområden helt utan den bisarra svenska varianten av “mångkultur” som de så ivrigt förespråkar. Se alla “journalister” som bor på Södermalm eller de dyrare förorterna där det inte finns ett spår av deras omhuldade “mångkultur”. Minns att gamla Politiskt Inkorrekt lade ut en lista över alla anställda på Aftonbladets redaktion 2010 i samband med deras tramskampanj “Vi gillar olika” och där var det enbart monokultur på redaktionen. Så är det också bland artister och liknande som försöker hålla sig kvar i rampljuset genom politiskt korrekta uttalanden som glatt återges av gammelmedierna, speciellt Malena Ernman är helt pinsam i det avseendet.

 • Tjalle

  Addendum:
  Och nu går Migrationsverket ut med att de behöver ännu mer pengar:
  Närmare bestämt: 18 miljarder för de kommande fem åren ! Utöver de ovan aviserade 48 miljarderna !!!
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6105367

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>