Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kan man verkligen heta så?

Tjalle Tvärvigg

Tjalle Tvärvigg

Igår kväll läste jag “Häktningsframställan” och “Förordnande av offentlig försvarare” åt en av de “svenskar” (som gammelmedierna skriver) som utförde den brutala gruppvåldtäkten på Finlandsfärjan. Jag hajade till när jag såg advokatens namn som är Charlie Tvärenvigg och var tvungen att kolla om det verkligen kan stämma! Ja, advokaten heter faktiskt så och har en advokatfirma i Stockholm med samma häftiga namn! Gissar dock att han inte är född med detta namn som givetvis fick mig att tänka på en av serieidolerna från barndomen som hette Tjalle Tvärvigg.

Om gruppvåldtäkten läser jag i finska medier att en av förrövarna som häktades i Finland behövde tolkhjälp vid häktningen, men det var inte tolkhjälp till svenska språket. Det är tur att det finns nyhetsmedier där man kan läsa om verkligheten och ta del av alla offentliga handlingar så man kan bilda sig en egen uppfattning om händelsen.

Mycket trevligt också att de nya alternativa svenska medierna som skriver ocensurerade nyheter växer så kraftigt på Facebook och att man på så sätt kan få informationen direkt i sitt vanliga nyhetsflöde.

Jag kan för övrigt starkt rekommendera läsning av nedanstående inlägg i debatten av Lars Bern, teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör och hans inlägg i sin blogg
Anthropocene: “Svenska män våldtar”
Mycket  bra skrivet i en känd blogg som även läses av många “politskt korrekta” som har kommenterat inlägget, men har fått svar på tal av Lars Bern. Här ett kort citat från inlägget, men läs hela inlägget på länken till bloggen!

“Var är Gudrun Schyman, Mona Sahlin, Maria Arnholm m.fl. politiskt korrekta feminister nu? Medias fega sammanklumpande av oss svenska män med detta drägg tar jag som en förolämpning. Som invandrad borde man inte få kallas svensk förrän man klarar att leva upp till de värderingar som varit självklara i vårt samhälle, före det vansinne som nu pågår.”

4 comments to Kan man verkligen heta så?

 • Tjalle

  Tjalle, min barndoms hjälte !
  Därav min signatur.

  Men är det inte en form av “konstnärsnamn” som advokaten här kör med ?

  Svensk papperspress’ handling av åttamannavåldtäkten är erbärmlig.
  Och jag ser att länstidningen förlorade intresset för etniciteten när det visade sig att det inte var svenskar som var förövare ?
  Grandiost !
  Jag väntar nu spänd på hur länge det dröjer till någon “journalist” går ut med att “åttamannavåldtäkter är en gammal svensk tradition !” ?

  • Karlskronabloggen

   Ja, jag misstänkte nästan att signaturen kom därifrån! Advokaten heter faktiskt Charlie Tvärenvigg om man kollar på birthday.se och han och hans fru är de enda åtminstone över 16 år i Sverige som har detta efternamn.

   Alla svenska gammelmedier förlorade intresset när det blev alltför välkänt vilka som faktiskt utfört den grova gruppvåldtäkten. De ägnar i stället sida upp och sida ned åt betydligt viktigare frågor som att någon slitit slöjan av en kvinna eller en annan kvinna som inte får praktik som tandhygienist för att hon vägrar uppfylla klädkravet att ha kortärmat på jobbet.

 • Matts

  När Filip & Fredrik startar bandylag så benämns deltagarna som somalier.
  När somalier begår gruppvåldtäkt så benämns dom som svenskar.

  • Karlskronabloggen

   Helt rätt Matts, jag roade mig med att leta fram alla Aftonbladets artiklar från C-VM i bandy i Ryssland och ingenstans stod att det var “svenskar” som spelade i laget. Syftet är givetvis att lyfta fram detta som ett lyckat integrationsprojekt och skulle det stämma med verkligheten är det givetvis bra. Sen borde “journalisterna” mer ägna sig åt grävande journalistik och leta fram alla otaliga misslyckade projekt och tala om hur mycket pengar som gått förlorade. Men där får man gå till alternativa medier eller Thoralfs blogg för att hitta grävande journalistik.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>