Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tragiskt att Avpixlat behövs

Igår var det braskande huvudrubriker i alla svenska gammelmedier  med “Åtta svenska män i massvåldtäkt på Finlandsfärja” och ordet “svenskar” trummades verkligen in. “Åtta svenska män” i en gruppvåldtäkt är naturligtvis en omöjlighet och det är tragiskt att man ska behöva söka sig till alternativa nya medier som Flashback och Avpixlat för att få reda på verkligheten. Det tog inte många timmar innan Flashback hade ögonvittnesberättelser och Avpixlat och Fria Tider kom med artiklar och de gällde långt ifrån några svenskar.

Nu har vi visserligen en vice statsminister, Åsa Romson (MP), som i riksdagen klart deklarerat att “alla som åker tunnelbana i Stockholm är svenskar” men nånstans går tydligen anständighetens gräns att ljuga även för medierna. Det började igår kväll med att då blev våldtäktsmännen “hemmahörande i Sverige” men  idag på morgonen är det “locket på” unisont i alla svenska gammelmedier och inga artiklar är längre synliga.

Knappt ett ord om denna fruktansvärda händelse och alla som läser ocensurerade medier vet orsaken. Som vanligt vid såna händelser är det otroligt tråkigt att läsarna ska behöva söka sig till alternativa medier eftersom etablerade medier inte fullgör det som borde vara deras arbetsuppgift, dvs att berätta om verkligheten.

Här i “Sverige” uppmärksammar gammelmedierna hellre gruppvåldtäkter i Indien än vad som händer här, t ex som i Mariannelund för ett par år sedan. Den gången var det också åtta män, men inte “politiskt korrekt” att göra det till en stor nyhet, trots att det beskrevs som ” den grövsta våldtäkten i svensk rättshistoria”.

Tragiskt att Avpixlat ska behövas

5 comments to Tragiskt att Avpixlat behövs

 • Lars Ottosson

  Och sen klagar teve på att så många säger upp licensen och tidningarna på att ingen längre köper dom. Stackars journalister som tror sig ha så viktiga jobb men dom har långa näsor som Pinnockio när dom ljuger

 • Fd K-a-bo

  Samtliga alternativa media har nu angett ursprung på dessa papperssvenskar/avskum på finlandsbåten..
  Hittills har jag inte sett någon ur gruppen MSM som gjort det.
  En tydlig skillnad!

 • Karlskronabloggen

  Ja, så är det! Svenska gammelmedier hittar alltid på svepskäl när det gäller kriminella av utländskt ursprung. “De är inte dömda än” brukar vara populärast eller som i Landskronafallet 2010 med den gamla damen som blev nedslagen och avled, att “den dömdes son kan ta skada”. I det fallet var det en son på sex månader som tydligen redan läste svenska tidningar. Detta ligger annars helt i linje med “Lilla Saltsjöbadsavtalet” och oavsett om det verkligen slöts något sådant avtal eller inte så är det exakt sådana riktlinjer som svenska “journalister” använder för att missköta sina jobb.

 • Igge

  När de spelar bandy är de somalier. När de våldtar blir de svenskar.

  • Karlskronabloggen

   Det spelar egentligen ingen roll vilken nationalitet våldtäktsmännen har, det är ett lika vidrigt brott oavsett nationalitet och i fallet i Mariannelund var det åtta män med en annan nationalitet, men i båda fallen givetvis inte svenskar. Problemet är gammelmediernas sätt att sopa ett så allvarligt samhällsproblem under mattan genom att försöka lura sina tittare och läsare att det rör sig om svenskar. När det sen gäller bandyn så är väl förhoppningsvis inga av dessa killar inblandade, men det är rätt och jag har kollat lite tillbaka i Aftonbladets artiklar där spelarna hela tiden omnämns som “somalier” och inte som “svenskar”. Om man följt dessa regler borde rimligen samma uttryck användas i det nu aktuella fallet. Kan för övrigt citera den kände bloggaren Lars Bern och det finns länk till hans blogg i ett senare inlägg (eller googla) där han bland mycket annat skriver:

   “Var är Gudrun Schyman, Mona Sahlin, Maria Arnholm m.fl. politiskt korrekta feminister nu? Medias fega sammanklumpande av oss svenska män med detta drägg tar jag som en förolämpning. Som invandrad borde man inte få kallas svensk förrän man klarar att leva upp till de värderingar som varit självklara i vårt samhälle, före det vansinne som nu pågår.”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>