Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Jimmie Åkesson viktigast!

Jimmie Åkesson var Sveriges viktigaste opinionsbildare 2014Tidskriften DSM (Debatt  Samhällssökande Mediakritik) har för 41:a året i rad utsett de viktigaste opinionsbildarna i Sverige. År 2014 tar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hem en nära nog jordskredsseger. DSM:s lista är framtagen av 301 journalister, krönikörer, debattredaktörer och krönikörer som har som yrke att arbeta med samhällsbevakning och att följa den politiska debatten i Sverige och det finns många väldigt kända namn bland de som röstat.

Jimmie Åkesson vann som sagt helt överlägset, tvåa (lite märkligt tycker jag) Lena Mellin på Aftonbladet, trea riksbankschefen Stefan Ingves och fyra statsminister Stefan Löfvén. Andra kända namn är naturligtvis bl a övriga partiledare, men intressant att även t ex Richard Jomshof (SD) och Mattias Karlsson (SD) också är bland 100 i topp. Det visar att de röstande har bra koll på debatten och att de även tagit med Sara Skyttedal (KD) så högt som på plats 40 är intressant. Partikollegorna Lars Adaktusson och Ebba Busch som nämns som tänkbara nya partiledare för KD hamnar utanför 100 i topp.

Hela listan på de 100 viktigaste opinionsbildarna finns på DSN:s hemsida på länken till höger. Många intressanta kommentarer från flera av de 301 som röstat att de “tyvärr” såg sig tvungna att rösta på Jimmie Åkesson.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>