Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Populisterna i KD och FP

Kalle Strokirk - SD funderarNu har äntligen ytterligare två partiers tidigare sovande ledningar vaknat och åtminstone delvis börjat inse det orimliga i Sveriges totalt extrema invandringspolitik. Både Kristdemokraterna och Folkpartiet har nu kommit med egna förslag till förbättringar när det gäller bl a uppehållstillstånd och integration. Båda partiernas förslag har välkomnats av Sverigedemokraterna och det kan väl vara ett bra första steg för dessa två allianspartier att ta. Båda missar dock den absolut viktigaste poängen som självklart är att stoppa inflödet av nya “flyktingar” till landet. Det som skulle behövas är ett nytt “Luciabeslut“, dvs att man stoppar all ny asylinvandring utom för personer som bevisligen har verkliga flyktingskäl och är konventionsflyktingar enligt FN.

Jag tycker en utmärkt jämförelse är att om man får en vattenläcka i sitt hus så är självklart första åtgärden att stänga av huvudkranen så att det inte kommer in mer vatten i huset. De åtgärder Kristdemokraterna och Folkpartiet föreslår kan liknas vid att lägga nytt golv, måla om väggarna och liknande reparationer medan vattnet fortfarande strömmar in i huset.

De föreslagna åtgärderna är helt verkningslösa så länge de inte fixar huvudproblemet. Båda partierna skvalpar kring fyra procent i opinionen och jag tror inte detta lyfter partiernas opinionssiffror. Såg nyligen en intervju med någon i ledningen för ett av opinionsinstituten som förklarade att “väljare tenderar mer att rösta på originalet än kopior” och det ligger mycket i det.

Illustrationen får bli en av Kalle Strokirks underbara politiska karikatyrteckningar och det finns mycket mer av den varan på hans Facebooksida som du kan kolla genom att klicka på bilden! Jag tror dock inte att Sverigedemokraterna behöver oroa sig det minsta över dessa populistiska utspel.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>