Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Gängbråk i Wachtmeister

SVT Blekingenytt rapporterar just nu om “Stort gängslagsmål i galleria” och av bilden på deras hemsida att döma rör det sig om Wachtmeister Galleria Borgmästaregatan. Jag var där och postade brev på förmiddagen och har senaste dagarna noterat en stor skillnad på de personer som vistas strax utanför gallerian och hade faktiskt tänkt skriva några rader om det redan igår. Om denna helt klart synbara förändring i “grupperingar” har något med dagens “gängslagsmål” att göra får väl framtiden utvisa. Sen kan man fråga sig som någon kommenterar i sociala medier: “Vad är det för “gäng” som har tid att göra upp mitt på dagen?”.

SVT Blekingenytt: “Stort gängslagsmål i galleria”

UPPDATERAT: Nu är artikeln ovan på SVT Blekingenytt uppdaterad med ett uttalande från polisen att fyra personer greps och att anledningen till slagsmålet var “en konflikt om platser för tiggare i anslutning till gallerian…” Orsaken var alltså den som nog nästan alla räknat ut, trots att alla sådana uppgifter saknades i den första artikeln. Inte oväntat och det jag reagerade på både igår och idag var att det nu var unga män som satt och tiggde just innanför dörrarna till Wachtmeister, senaste månaderna har det varit medelålders män och kvinnor. Jag trodde det helt enkelt var byte av personal, men tydligen var det som i flera andra svenska städer, olika grupper som hävdar sina revir och kommer i fysiskt handgemäng med varandra.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>