Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nya ord: “Lokal brytning”

Sveriges viktigaste nyhetssajt Avpixlat rapporterar idag om att ännu ett nytt uttryck har myntats i den politiska korrekthetens namn. I detta fall är det polisen som i ett signalement anger att förrövarna talar med “lokal brytning”. Det handlar om en 70-årig dam i ökända stockholmsförorten Tensta som blivit överfallen av två“svensktalande ungdomar med lokal brytning”.  Ja jisses, ännu ett nytt uttryck att lägga till “ensamkommande flyktingbarn”, “papperslösa”, “barnfattigdom”, “utanförskapsområden”, “nyanlända svenskar”, “EU-migranter” o s v med påhittade ord och uttryck som betyder något helt annat.

Vi är nog många som minns SVT:s fullständigt bisarra intervju med någon de döpte om till “Johan” efter kravallerna i Rinkeby i juni 2010. Det var i det fallet rätt onödigt att ha den vanliga noten att “Johan heter egentligen något annat” och där kan man verkligen tala om “lokal brytning” och “Rinkeby-Johan” har blivit ett känt begrepp som t o m finns på Metapedia.

Avpixlat: 70-årig kvinna rånades av svensktalande ungdomar med “lokal brytning”

2 comments to Nya ord: “Lokal brytning”

 • Micke

  lol sökte på nätet om “lokal brytning” för vad fan är lokal brytning? Är det att man bryter på ett annat språk eller att man bryter på en annan dialekt?

 • Lars Ottosson

  Några mer såna här hittepåord som man hör varje dag:
  islamofobi
  främlingsfientlig
  utsatta grupper
  detta har inget med islam att göra
  flykting
  högerextrem
  näthat
  järnrörsskandalen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>