Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Första partiledardebatten

Mattias Karlsson (SD)

Mattias Karlsson (SD)

Årets första partiledardebatt i Sveriges Riksdag pågår just i den andra datorn framför mig och jag måste skriva att Mattias Karlsson (SD) gör en fullständigt suverän insats som ersättare för sjukskrivne Jimmie Åkesson.

Ett alldeles lysande anförande på tio minuter som samtliga sju partiledare i Sjuklövern tog replik på och här visade Mattias verkligen vilken fantastisk och ytterst påläst debattör han är! Han visade även ett mycket stort mått av humor, bl a i sitt svar på Anna Kinberg-Batras (M) replik som möttes med skratt och applåder från kammaren och åhörarläktaren!

Idag var det annars faktiskt på dagen två år sedan jag hörde Mattias första gången när han, tillsammans med partikollegan och riksdagsmannen Per Ramhorn, höll en föreläsning på Restaurang Touch i Karlskrona. Mina bilder från det tillfället blev dock inte tillräckligt bra för att visa här, så bilden på Mattias är liksom tidigare från riksdagens hemsida!

Nu har de tre stora partierna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna, haft sina anföranden med replikskiften och det tunnas ut rejält bland ledamöterna i bänkarna. Perfekt för dessa partier att ha sina anföranden innan lunchtiden, men desto mer trist för t ex Gustav Fridolin (MP) som fick se många lämna sina platser inför hans anförande och ännu värre blir det för de senare partiledarna!

Jag tycker dock självklart att det är en mycket bra regel att partierna talar i storleksordning, både när det gäller anföranden och replikskiften! Sen återstår det att se om Mattias Karlsson kommer att få rätt i sin profetia under debatten att Jimmie Åkesson (SD) kommer att få “inleda den första partiledardebatten efter valet 2018 före Anna Kinberg-Batras efterträdare” (M). Fast det finns nog fortfarande möjlighet till nyval dessförinnan eftersom regeringen kommer att fällas av Alliansen och Sverigedemokraterna i många omröstningar framöver, såvida de inte väljer Alliansens taktik från förra mandatperioden att dra tillbaka sina förslag när de vet de blir nedröstade.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>