Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sverige vs. Finland

Inrikesministeriet i föredömslandet Finland kom under veckan med sin uttagning av flyktingkvot för år 2015. Kvoten är mottagande av 750 flyktingar och fördelningen blir 350 från Syrien, 150 från Kongo,  150 afghanska flyktingar från Iran. Sen återstår 50 platser, men Finland förbinder sig att ta emot upp till 100 nödfall. Att observera är att det i Finland rör sig riktiga flyktingar som anvisas på förslag från FN:s organ UNHCR.

Lite skillnad mot pajaslandet Sverige där senaste siffran jag såg var 110 000 asylsökande 2015 och till det kommer en minst lika stor anhöriginvandring. Sverige tar alltså på bara några dagar emot lika många “flyktingar” som Finland gör på ett helt år och det säger sig ju självt att det inte håller.

Sjuklövern har dock målat in sig i ett hörn som de inte kommer ur utan att erkänna att Sverigedemokraterna har haft rätt hela tiden. Kristdemokraterna tog ett första steg idag, men det är alldeles för sent.

Finland beräknas ta emot 750 flyktingar under 2015

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>