Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Taggad inför nyvalet?

Jag undrar hur många partimedlemmar som egentligen känner sig “taggade” inför nyvalet, extra valet eller extravalet söndagen den 22 mars 2015, vilket som nu är den korrekta benämningen på denna unika händelse. Det är i och för sig inte helt säkert att valet blir av eftersom det kan utlysas först den 29 december, men det verkar lite sent att backa nu när hela valmaskineriet körts igång på nytt. Att Sverigedemokraterna är enormt taggade märks inte minst i sociala medier, men jag undrar hur det står till med de övriga partierna?

Det enda partiet i sjuklövern som verkar ha lite medvind är Centerpartiet där Annie Lööf oväntat nog stigit fram sen strax innan valet i september och den tendensen verkar hålla i sig. Mycket dåligt verkar det vara för Moderaterna med interna motsättningar angående “flykting”politiken och där en del lokalpolitiker t o m sagt att de inte tänker ställa upp i valrörelsen om partiet inte ändrar sig. Nya partiledaren Anna Kinberg-Batra håller dock stenhårt fast vid sin föregångares politik på området vilket garanterat bara gynnar Sverigedemokraterna.

Allra sämst går det väl annars för Miljöpartiet som helt rättmätigt får skulden för det mesta som gått fel och det är obegripligt att Stefan Löfvén håller fast vid att gå till val på den rena vänsterbudget som redan sågats av Sveriges Riksdag. Såg en undersökning att bara två procent av befolkningen tycker att det är rätt att gå till val tillsammans med Miljöpartiet. Att sen Stefan Löfvén i program efter program i TV får sitta och häva ur sig rena lögner om Sverigedemokraterna tror jag kommer att slå tillbaka hårt mot Socialdemokraterna. Såg nu senast dock i intervjuerna i både Agenda och Skavlan att de åtminstone sa “Nu är ju inte Sverigedemokraterna här och kan försvara sig” vilket i anständighetens namn åtminstone är ett fall framåt.

Taggad inför nyvalet?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>