Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Trollar” med siffrorna

Sedan valet har gammelmedierna presenterat opinionsundersökningarna på sitt eget patetiska sätt för att försöka lura svenska folket. Instituten publicerar resultaten som vanligt och jämför med sin egen senaste undersökning, vilket naturligtvis är det riktiga. Gammelmedierna jämför dock istället med det faktiska valresultatet i september 2014, vilket är ungefär lika intressant som att jämföra äpplen med päron.

Idag kom Statistiska Centralbyråns stora undersökning och en svettig Anders Pihlblad kommenterade omedelbart siffrorna i TV4 med att “Sverigedemokraterna backar med 0,5 procent”, trots att de i verkligheten ökat med 4,3 procent (från 8,1 % till 12,4 %) jämfört med SCB:s senaste undersökning och når nytt rekord.

Det är sedan länge ett känt faktum att SD alltid ligger väldigt lågt i just SCB:s undersökningar eftersom dessa görs per telefon genom uppringning till människors hemnummer. Anledningen är naturligtvis att de inte kan veta vem det är som ringer, varför många vågar helt enkelt inte säga vilket parti de tänker rösta på.

Gammelmedierna "trollar" med siffrorna

Här de riktiga siffrorna och en jämförelse med SCB:s senaste mätning och inte med valresultatet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>