Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Pinsam Stefan Löfvén i TV4

Kollade intervjun med statsminister Stefan Löfvén (S) i Nyhetsmorgon med Jesper Börjesson (TV4) och statsministern var ju bara pinsam att lyssna på. Ett ständigt upprepande av samma tre mantran att Sverigedemokraterna har “gjort riksdagen till sin lekstuga“, Sverigedemokraterna “frångår praxis” och om Sverigedemokraterna fäller budgeten “röstar de mot sänkt pensionärsskatt“.

Lekstugan har Stefan Löfvén själv ställt till med genom att ta in Miljöpartiet i regeringen och sedan förhandla med Vänsterpartiet (som fick igenom alla sina krav i budgeten), trots att det ändå inte räcker för egen majoritet. När det gäller “praxis” är det inget som står skrivet i sten och Socialdemokraterna frångick praxis förra mandatperioden när de tillsammans med Sverigedemokraterna bröt ut delar av Alliansens budget. Mest pinsamt är ändå försöket att skrämma med “pensionärsskatten” där Socialdemokraterna har en helt obetydlig sänkning, medan Sverigedemokraternas egen budget innehåller rejäla sänkningar av skatten för pensionärer.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>