Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Rätt meningslöst Sydöstran

Sydöstran presenterade idag sin nya webbsajt och visst ser väl både den och BLT:s nya egna variant bättre ut än det hopkok de hade tillsammans tidigare. Dock är ju problemet fortfarande att tidningarna tror att de kan ta betalt för att presentera nyheter på nätet. Många hade tydligen hoppats på att Sydöstran skulle gå ifrån detta, men det är naturligtvis helt omöjligt med tanke på att bägge dessa gammelmedier har samma ägare.

Syftet är givetvis att försöka få fler att prenumerera på den snart utdöda papperstidningen för att man då får webbsajten på köpet. Nästan alla dagstidningar i Sverige blöder ju ekonomiskt och det är dömt att misslyckas att försöka ta betalt av läsarna på nätet. För de som bara kan nöja sig med webbsidan kan en sådan prenumeration göras för 149 kronor per månad, vilket är alldeles för dyrt.

Det finns nya modernare webbmedier som också prövar att ta betalt och där rör det sig om en krona per dag, eller 30 kronor per månad, vilket kan kännas rätt rimligt. I det fallet är dock de flesta artiklarna ändå gratis och det är bara mer fördjupande analyser de vill ha betalt för. Detta dock mer som ett ekonomiskt stöd för att driva sajten vidare, då den inte omfattas av möjligheten till det förlegade presstödet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>