Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Om sparkade Marcus Birro

Mycket sent i söndags kväll blev populäre krönikören Marcus Birro uppringd av sin närmaste chef på Expressen som förklarade att Marcus med omedelbar verkan fick sparken som krönikör. Det hade väl legat i luften en tid efter att Marcus gjort det man absolut inte får göra i Sverige, dvs kritisera islam. Det var i ett kort inlägg på Twitter detta hände, vilket ledde till att Marcus fick ett tiotal mordhot och t o m lämnade Sverige en kort tid.

Nu hade Expressen hittat ytterligare en orsak, nämligen att Marcus ställt upp i nedanstående intervju i Radio Länsman tillsammans med en av Sveriges få riktiga journalister Ingrid Carlqvist. Inslaget handlade inte så mycket om Expressen utan mest om islam, men Marcus tyckte bl a att det var märkligt att ingen från tidningen hört av sig till honom i samband med turbulensen i samband med mordhoten, vilket var fullt berättigad kritik.

RELATERAT – från “Marcus Birros blogg – Om himmel och jord och allting däremellan”:
“Sparkad från Expressen”
 (Mycket starkt inlägg som jag rekommenderar alla att läsa)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>