Arkiv

Bokbörsen

Om sparkade Marcus Birro

Mycket sent i söndags kväll blev populäre krönikören Marcus Birro uppringd av sin närmaste chef på Expressen som förklarade att Marcus med omedelbar verkan fick sparken som krönikör. Det hade väl legat i luften en tid efter att Marcus gjort det man absolut inte får göra i Sverige, dvs kritisera islam. Det var i ett kort inlägg på Twitter detta hände, vilket ledde till att Marcus fick ett tiotal mordhot och t o m lämnade Sverige en kort tid.

Nu hade Expressen hittat ytterligare en orsak, nämligen att Marcus ställt upp i nedanstående intervju i Radio Länsman tillsammans med en av Sveriges få riktiga journalister Ingrid Carlqvist. Inslaget handlade inte så mycket om Expressen utan mest om islam, men Marcus tyckte bl a att det var märkligt att ingen från tidningen hört av sig till honom i samband med turbulensen i samband med mordhoten, vilket var fullt berättigad kritik.

RELATERAT – från “Marcus Birros blogg – Om himmel och jord och allting däremellan”:
“Sparkad från Expressen”
 (Mycket starkt inlägg som jag rekommenderar alla att läsa)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>