Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Rekordmånga “tiggare” idag

Tog en promenad och det var verkligen rekordmånga s k “tiggare” som invaderat Trossö. Två vid ingångarna till Wachtmeister, en vid Kronan, en utanför TGR och en utanför Hemköp, dvs minst fem bara på Trossö. Lägg sen till WillysPantarholmen plus Amiralen och Slottsbacken i Lyckeby så är det väl minst ett tiotal som opererar i Karlskrona. Hörde t o m från en bekant att någon även sitter utanför Allivs i Rödeby.

Hur ska det sedan inte bli när julruschen börjar? Totalt obegripligt att någon skänker pengar till dessa “tiggare” som är en del av organiserat tiggeri, som naturligtvis borde förbjudas även i Sverige. Tyvärr är det så att det inte kommer att hända eftersom det skulle vara att erkänna att Sverigedemokraterna hade rätt med sin annonsering tunnelbanan i Stockholm innan valet. Innan förnekade även gammelmedierna att tiggeriet var organiserat, men nu har många tidningar vaknat och skrivit om hur det förhåller sig med detta i verkligheten. Det är bara att söka på “organiserat tiggeri”Google så kommer massor av artiklar i ämnet.

1 comment to Rekordmånga “tiggare” idag

 • Fd K-a-bo

  I min nuvarande stad är det likadant. Klev ut från banken (med nytt plastkort) och inom femtio meters radie från entrén sju (7) tiggare, längst bort t o m ett samarbetande par, en som pinade ett dragspel och en med mugg..
  Är sällan i centrum, kommunen vill hålla bilar därifrån så jag handlar följaktligen nån annanstans men antalet tiggare tycks nu slå alla rekord!
  Hos oss 15km från centrum två st, en vid COOP en vid ICA..
  Som alltid bara EN på varje plats. Självklart så organiserat.
  På Tuben finns ju klipp från Cityterminalen där det anländer bussar med släp från Rumänien, fulla med blivande tiggare..

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>