Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

En timme till Stockholm?

I Japan har de nyligen testkört ett tåg som har en topphastighet på 500 kilometer i timmen, vilket innebär att en färd mellan Karlskrona C till Stockholm C skulle ta en timme. Nu går det naturligtvis inte att översätta hastigheten till en sträcka på det sättet eftersom hastigheten måste varieras, men nog är det fantastiskt.

Det japanska tåget är inget tåg i traditionell mening utan använder sig av “Magnetic Levitation” eller “MagLev” vilket innebär att tåget med hjälp av magnetism svävar över “rälsen”.

För egen del är det snabbaste jag åkt med konventionellt tåg 330 kilometer i timmen med “High Speed Bullet Train” mellan Beijing och hamnstaden Tianjin i Kina. Sträckan är tolv mil och tog 28 minuter den gången.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>