Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Två granngårdar till salu

Det har varit flera stora gamla gårdar till salu i centrala Karlskrona senaste året och nu har vi två unika gårdar som ligger grannar med varandra på Alamedan till salu!

Det vita huset till vänster är Alamedan 11 som ägs av KFUM Karlskrona som dock nu i princip lagt ned sin verksamhet och övergår från fastighetsförvaltning till förmögenhetsförvaltning. Gården innehåller fyra byggnader på totalt 580 kvadratmeter plus ett lusthus och en fin tomt åt söder. Försäljningen sköts lite ovanligt nog av en advokatbyrå, Amber Advokater i Karlskrona och utgångspriset är fem miljoner kronor.

Det gula huset längre bort har adress Alamedan 13 kallas allmänt Lindströmska gården med anor från 1680-talet och är K-märkt. Huvudbyggnaden är 380 kvadratmeter, plus att det finns en flygelbyggnad med två lägenheter som idag är uthyrda. Den fina tomten i söderläge är på 995 kvadratmeter och försäljningen sköts av Örlogsstaden AB till ett utgångspris på åtta miljoner kronor.

Personligen tror jag det blir svårt att nå upp till dessa summor, trots att det rör sig om helt unika gårdar med centralt läge och mycket stora utvecklingsmöjligheter. En annan gård som var till salu nyligen var den likaledes helt unika Östra Prinsgatan 13 där en lång rad kända Karlskronapotentater bott genom åren, men där säljaren fick gå ned rejält i pris innan försäljningen kunde genomföras.

Två granngårdar till salu

1 comment to Två granngårdar till salu

  • Fd K-a-bo

    KFUM-huset? Där brukade vi småttingar (realskolan 1_5) ibland husera på frukostrasten under Högre Allmänna-tiden..Gamla minnen.
    Lite förvånad över prisläget, men nu är det ju på Trossö och huset är ju av klassisk typ så kanske det går ihop sig?
    “Organisationsägda” hus brukar dock kräva rätt omfattande ombyggnad och renovering invändigt för att fungera för privatbruk.
    Å andra sidan ligger ju Polen rätt nära…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>