Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Från (KD) till (SD)

Gunilla Gomér går från Kristdemokraterna till Sverigedemokraterna

Gunilla Gomér (SD)

Sedan valet i september har Sverigedemokraterna fått många nya medlemmar och en del som kommer över är tidigare aktiva politiker från sjuklöverpartierna. Att många moderater och socialdemokrater byter parti är rätt välkänt sedan tidigare, men senaste tiden har det varit avhopp från både Miljöpartiet och Folkpartiet. Dock uppmärksammas sällan dessa avhopp i gammelmedierna eftersom det skulle gynna Sverigedemokraterna.

Nu kommer dock ett partibyte av Gunilla Gomér från Kristdemokraterna till Sverigedemokraterna. Jag har hört talas om Gunilla tidigare och vet att hon tillhörde den mer konservativa falangen inom Kristdemokraterna och att hon även var ytterst nära att bli inkryssad till riksdagen i valet 2010. Hon var väl helt enkelt för populär bland en rätt stor minoritet i partiet och blev därför helt borttagen från alla listor och nämnder inför valet 2014. På senare tid har hon varit uppmärksammad efter en artikel där hon ifrågasatte att personer som, när de fått asyl av flyktingskäl och uppehållstillstånd i Sverige, åker tillbaka på semester till de hemländer de “flytt” ifrån, vilket inte lär ha fallit i god jord varken i partiet eller hos allianskollegorna.

Nu har hon tagit steget fullt ut över till Sverigedemokraterna och hon kommer säkerligen att bli en stor tillgång för sitt nya parti framöver! Trevligt, men ovanligt, att svenska gammelmedier också uppmärksammat partibytet och skrivit artiklar och gjort reportage. Särskilt viktigt också att hon nämner att en av orsakerna är att SD är det enda Israelvänliga partiet i riksdagen, vilket är en information som oftast undanhålls i svenska medier.

Nyheter 24 – Gunilla Gomér: “Därför lämnar jag KD för SD”

SVT Nyheter: “Omtalad KD-politiker går till SD”

Expressen: “KD-politikern lämnar för en karriär inom SD”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>