Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Wretmarks på Stortorget

Dagens gamla bild är inte så gammal utan från tiden kring 1960  och visar Wretmarks Foto & Souvenirer med adress Stortorget 10. Wretmarks var en egen butik fram till januari 1959 då den blev en filialbutik till SVEA FORATOAmiralitetstorget 23.  Hade man fotoärenden utanför affärstid kunde man vända sig till SVEA-kiosken som var “ett hål i väggen” på Amiralitetsgatan och hade öppet till klockan 22.00 även på söndagar. Reklamvykortet nedan är skickat från Karlskrona till Bestorp i Östergötland sommaren 1962. SVEA:s verksamhet delades upp till nya ägare 1973 och sedan dess finns Wretmarks Foto på Borgmästaregatan 19.

Wretmarks på Stortorget

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>