Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Brobygget fortsätter

Strax norr om Galgamarkstrappan nära gångbron till Wämöskolan byggs nu en bro som ska gå från Sunnavägen över järnvägen ner till tidigare enkelriktade Ekorrvägen, vilket blir snabbaste vägen t ex om man ska till sjukhuset eller kyrkogården. En anledning till bron är de många bomfällningar som sker vid Bergåsa station. Bron kommer att underlätta för den kollektiva busstrafiken, men även för privatbilister samt för utryckningsfordon som behöver passera. När bron är klar kommer även en gång- och cykeltunnel byggas under nuvarande korsning vid Bergåsa station som därmed gör det betydligt säkrare för cyklister och gångtrafikanter.

Brobygget fortsätter vid Galgamarkstrappan

Bron över järnvägen byggs nära Galgamarkstrappan. Längre bort skymtar sjukhuset och kyrkogården.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>