Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sandlådepolitikerna…

Hade tänkt skriva ett lite längre inlägg om de svenska sandlådepolitikerna, speciellt de från Vänsterpartiet, men jag nöjer mig med några rader plus dåvarande pressekreteraren (numera riksdagsmannen) Linus Bylund (SD) när han överlämnar spann och spade till Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Det var visserligen två andra partiledare vid det tillfället 2011, men klippet är i högsta grad aktuellt även idag.

Vänster partiets trams med att begära sluten omröstning av Björn Söder (SD) som andre vice talman var ju direkt löjligt. I tre timmar och tre omröstningar gick 345 (fyra var frånvarande) högt betalda riksdagsmän på rad för att lägga sina röstsedlar, trots att det bara fanns en kandidat som kunde väjas. Pinsamt att se!

Ännu pinsammare var vänsterpartiets Rosanna Dinamarca och hennes löjliga t-shirt, fast ännu värre var att partiledaren Jonas Sjöstedt tyckte det var “ett utmärkt initiativ”.

Idag var det dags att rösta fram Stefan Löfvén (S) som statsminister och han fick 131 röster från S och MP, medan samtliga allianspartier avstod och SD:s 49 ledamöter röstade mot Löfvén som statsminister.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>