Arkiv

Bokbörsen

Ronnebygatan cirka 1905

Dagens gamla bild blir nedanstående kolorerade vykort från troligen 1905. Vykortet ingår i en serie liknande kolorerade kort utgivna av Axel Eliassons förlag. Serien är mycket vanlig i ej postgånget skick, men desto sällsyntare frankerat och stämplat i början av seklet. Det lär ha funnits en restupplaga som såldes hos Axel Montelius bokhandel långt in på 1950-talet och jag har sett dessa vykort frankerade just på 1950-talet.

Den vackra fontänen försvann 30 år senare då en militär med ärende till apoteket glömt dra åt handbromsen, varför bilen kom i rullning och demolerade fontänen som blev så illa skadad att den inte kunde repareras.

Ronnebygatan cirka 1905

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>