Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Wessels i Malmö

Vi var nog många som besökte Wessels i Malmö i början av 1960-talet. Allt fler svenska familjer skaffade egen bil under 1950- och 1960-talen och det innebar att man då kunde bygga stora butiker utanför stadskärnorna, Tidigare bedrevs nästan all handel i mindre specialbutiker inne i centrum av städerna. År 1962 öppnades Sveriges första moderna stormarknad vid Jägersro i Malmö då Wessels öppnade sin självbetjäningsbutik. Det var Skandinaviens första stormarknad och den andra stormarknaden i Europa. Vykortet nedan har ett lite udda format och är postgånget 1964. Varuhuset hade 8000 kvadratmeter yta i ett plan och 2500 parkeringsplatser.

Wessels Stormarknad i Malmö 1964

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>