Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sentio juni 2014

Opinionsmätningarna står som “spön i backen” nu inför valet och idag kom nedanstående från Sentio. Överraskande nog bara strax under tio procent som sa sig vara “osäkra“, vilket nog är den lägsta siffra jag sett tidigare oavsett opinionsinstitut. Sverigedemokraterna ökar något till 12,5 procent och den “rödgröna sörjan” ligger kvar kring 50 procent, men det kommer garanterat att minska innan valet.

Göran Hägglund (KD) gjorde en intressant och bra jämförelse i partiledardebatten i onsdags. De rödgröna partierna vill inte ge något besked om hur de kommer att samarbeta vid en eventuell valvinst och Göran Hägglund jämförde detta med lasagnen som innehöll hästkött och inte det kött som stod på förpackningen.

Att det kommer att jämna ut sig mellan “blocken” innan valet ser jag som självklart och jag har svårt att se att Sverigedemokraterna inte skulle få den “absoluta vågmästarställning” som partiet eftersträvar. Kan bara se på Lövmarknaden här igår där många nya röster värvades och även nya medlemmar till partiet. Det är viktigt att synas på gator och torg långt innan valet, vilket de andra partierna inte verkar ha förstått.

Nu kommer säkert även nya röster till Sverigedemokraterna efter att gårdagens bombkaos i Stockholm visat sig vara utfört av en missnöjd asylsökande plus givetvis även nyheten från Norrköping att en 28 av 30 flickor i samma skolklass visat sig ha könsstympats! (Var läser vi kommentarer från F! om detta?).

Sentio juni 2014

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>