Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Föraktet för “journalister”

Som bekant för de flesta är svenska “journalister” den yrkesgrupp som har lägst förtroende bland svenska folket, t o m lägre än begagnade bilhandlare. Tidskriften “Journalisten” kommer nu med en artikel med nedanstående fråga som rubrik. Tyvärr finns inte artikeln på nätet utan bara i pappersform, men svaret är fullständigt solklart! Skriv om verkligheten utan mörkläggning, vinklingar, tillrättalägganden och censurering av vissa typer av nyheter så skulle förtroendet åtminstone delvis kunna återskapas. Det är tragiskt att svenska folket måste vända sig till nya medier som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat för att kunna ta del av verkligheten.

Jag tycker situationen kan jämföras med forna Östtyskland (DDR) innan Berlinmurens fall 1989 när dåvarande statsöverhuvud Erich Honecker stod och vinkade till “folket”, men inte förstod varför alla buade åt honom.

Föraktet för "journalister" beror bara på de själva och att de inte skriver om verkligheten

1 comment to Föraktet för “journalister”

  • Fd K-a-bo

    Att man bara sätter en en sådan rubrik visar att det finns ett vi och de, att vi och de inte finns i samma universum…
    Att den inte finns på nätet kan nog bero på att nätpublicerade artiklarna vanligen har möjlighet att bli kommenterade, något jag kan tänka mig att man vill undvika, särskilt i detta fall.
    Varför låta Verkligheten störa Kartan???

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>