Arkiv

Bokbörsen

“Helsning” från “staun” 1899

Dagens gamla vykort från samlingen blir nedanstående rätt udda s k “Gruss Aus” eller “Helsning från” som kommer från vykortens barndom där små tecknade eller fotografiska bilder låg insnirklade i vackra tecknade blomstervinjetter. Jag har själv tolv olika sådana vykort i samlingen, men det finns säkert några ytterligare.

Vykort före år 1900 är rätt ovanliga och här är det “Familjen Louis Palander” i Karlskrona som skickar en jul- och nyårshälsning till “Kommendörkapten o Fru Carl Hjelm” på Nybrogatan i Stockholm. Vykortet är avstämplat i Karlskrona den 22 december 1899 och ankomststämplat i Stockholm dagen efter.

Hälsning från Karlskrona till Stockholm 1899

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>