Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Underhållning från Yunnan!

Idag var det härlig underhållning utanför gamla LänsstyrelsenRonnebygatan! Det var ett gäng ungdomar från Yunnanprovinsen i sydvästra Kina som hade diverse dans- och musikuppvisningar plus lite kung-fu! Mycket trevligt och publiken växte efterhand under den första föreställning och vid den andra senare på eftermiddagen var det betydligt fler åskådare än under den första, som bilderna nedan kommer ifrån! Yunnan är till ytan ungefär lika stort som Sverige och alla slags klimat finns i den vidsträckta provinsen. Huvudstaden heter Kunming och kallas “Den eviga vårens stad” eftersom klimatet är förhållandevis likartat året runt.

I Kina utgör “hankineser” majoriteten av befolkningen med drygt 90 procent, men det finns även 55 ytterligare folkgrupper som kallas “etniska minoriteter” och av dessa finns 26 representerade i Yunnan och det var många av dessa som var representerade i underhållningen idag, därav de många olika klädesdräkterna! Vid Kinas 60-årsjubileum i oktober 2009 restes enorma pelare runt Himmelska Fridens Torg, en för varje minoritet. En skillnad mellan hankineser och minoritetsgrupperna är att de senare har rätt att skaffa två barn per familj. Enbarnspolitiken som tillämpats sedan 1979-1981 har dock nu även luckrats upp för hankineser som i de fall två personer som växt upp utan syskon gifter sig med varandra tillåts även de att skaffa två barn!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Underhållning från Yunnan!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>