Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Domarevägen på Galgamarken

Dagens gamla bild är från DomarevägenGalgamarken när området var nybyggt på 1940-talet. Affären i huset till vänster var Etcéns Tobaksaffär, men senast jag var där för några år sedan var det en jourbutik.

Domarevägen på Galgamarken

2 comments to Domarevägen på Galgamarken

  • Tjalle

    Snygg bild !
    I huset till höger låg en speceriaffär och så omedelbart på hörnan Galgamarkens Konditori, där hela personalen bestod av halvgamla tanter med knut (alltså hårknut. Inte Knut!) och religiösa var de också.
    Hade väldigt goda Fastlagsbullar!

  • Anita Saming

    Jag vet precis var det är då min farmor bodde i samma hus som konditoriet låg och det var hennes systrar som förestod det. Där har jag tillbringat en stor del av min barndom och jag älskade att vara där. Där lärde jag mig älska hallonspeglar med en botten av mandel, struvor och att göra marsipanrosor. Plus en hel del annat. Min farmors systrar bakade även min bröllopstårta.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>