Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Bara de närmast sörjande

Tillsammans Karlskrona hade idag via Facebook kallat till möte vid Klaipedaplatsen och jag blev faktiskt förvånad hur lite folk som dök upp! Tillställningen blev dessutom en kvart försenad eftersom man tydligen inte räknat med att Citytåget parkerades för att plocka upp nya passagerare 14.00-14.15 mitt framför mötesplatsen.

För att ge ett kort referat så började det med att någon företrädare talade en kort stund och berömde uppträdandet vid “demonstrationen” förra fredagen. Där kan jag helt hålla med för vi som samlats för att lyssna på Jimmie Åkesson och Kristina Winberg märkte absolut ingenting att det förekom en “demonstration”.

Därefter tog tidigare kommunalrådet Bernt Johnsson till orda och förklarade varför Stadsbudskåren (som borde vara opolitisk) tilldelade Tillsammans Karlskrona ett stipendium på 5000 kronor. Som jag skrivit i ett tidigare inlägg ett fullständigt absurt beslut att skänka pengar till en förening så långt ut på vänsterkanten.

Jag gick runt och tog bilder som vanligt vid händelser i Karlskrona när Magnus Manhammar från Socialdemokraterna och vänsterextremistiska Stiftelsen Expo dök upp och sa “så vi har motståndare här också…” och bara det tyder ju på att detta inte var något opolitiskt arrangemang. Hade sedan faktiskt ett mycket trevligt samtal med Magnus, som jag aldrig träffat tidigare, bl a om politik i allmänhet och om Sverigedemokraterna. Det är alltid trevligt att diskutera politik på ett sådant sätt som idag även när man tycker olika i vissa frågor!

Sen äntrade Björn Fries, tidigare (S) – nu (V) scenen för att hålla ett tal, men jag orkade bara lyssna de första fem minuterna, för sedan blev det en ren upprepning av talet han höll på 1 maj för Vänsterpartiet.

Bara de närmast sörjande

Bernt Johnsson på väg fram med checken på 5000 kronor

Bara de närmast sörjande

Tillställningen blev en kvart försenad p g a Citytåget till vänster som avgick först 14.15

Bara de närmast sörjande

Det var inte särskilt många som samlats för att lyssna

Bara de närmast sörjande

Några av de som applåderade, bl a Magnus Manhammar i mörkblå jacka. Övriga är för mig okända.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>