Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dagens partiledardebatt

Missa inte kvällens partiledardebatt klockan 20.00 där de åtta riksdagspartiernas ledare deltar! Det blir tydligen en allmänpolitisk debatt, men med viss inriktning på Europafrågor.

Idag kom en opinionsundersökning inför EU-valet som i stora delar verkar helt bisarr. Miljöpartiet skulle enligt den vara fyra gånger större än Sverigedemokraterna med 16,1 mot 4,1 procent, vilket jag inte tror på för ett ögonblick. Sverigedemokraterna är det enda verkligt EU-kritiska partiet i Sverige och vill lämna unionen steg för steg så snart som möjligt och det gäller verkligen för Jimmie Åkesson att få fram detta budskap till väljarna i debatten för det är det absolut viktigaste nu när han får miljonpublik och inte bara några tusen varje dag under sin EU-turné runt om i Sverige där han ofta besöker fem städer varje dag.

Det är också viktigt att få de som tänkt struntar i EU-valet eftersom de inte gillar EU att verkligen gå och rösta mot EU den 25 maj. Här kan man se exempel från andra länder där de EU-kritiska partierna är största parti i land efter land, med UKIP i Storbritannien som senast nådde hela 38 procent i opinionen.

Sen hoppas jag också att Jimmie Åkesson åtminstone i en kort bisats ger den fege Stefan “Vi klarar inte detta” Löfvén en känga för hans konsekventa vägran att ställa upp i debatt mot honom man mot man.

Partiledardebatt om EU

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>