Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Trevlig årsbok från BLIS

Igår fick jag årsboken 2013 från Blekinge Läns Idrottshistoriska Sällskap (BLIS) som i vanlig ordning levererades direkt hem av en av författarna Åke Mattisson. Boken heter “Träning, Tävling & Glädje” och övriga författare är Jonas Eckerbom och Torbjörn Sunesson. En mycket trevlig bok där massor av kända idrottsprofiler från Blekinge under de senaste dryga 50 åren passerar revy. Detta är faktiskt den 25:e årsboken från BLIS och jag tror jag har allihop i bokhyllan. Sammanfattningsvis en fantastiskt bra bok och som är både läs- och sevärd och det är i första hand en eller två sidor om kända och okända blekingska idrottare.

Det enda undantaget är åtta sidor om “Sveriges sämsta fotbollslagSibbamåla IF som blev riksbekanta 1962 när de inledde Blekingeserien division II östra med resultaten 0-17, 0-14, 0-19 och 0-7, dvs 0-57 i målskillnad efter fyra omgångar. Därefter blev det något bättre, men det blev förluster i samtliga 22 matcher och en total målskillnad på 9-158 och noll poäng i sluttabellen! Jag minns jag var med min pappa och tittade när de spelade i Holmsjö och där förlorade Sibbamåla bara med 0-4.

Jag kan varmt rekommendera ett medlemskap i BLIS vilket bara kostar 120 kronor per år och då ingår årsboken samt även utskick av BLIS-Bladet som kommer ut åtminstone två gånger per år.

Klicka på bilden nedan så kommer du direkt till BLIS hemsida!

BLIS årsbok 2013 - Träning, Tävling & Glädje

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>