Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Mycket bra EU-utbildning!

Idag hade Karlskrona och Lyckeby besök av två av Sverigedemokraternas toppnamn inför det viktiga EU-valet den 25 maj. Kristina Winberg till vänster på bilden nedan står som nummer ett och kommer in i EU-parlamentet efter valet. Sverige har bara 20 platser av 751 i parlamentet och det behövs fem procent för att Kristina ska komma in, men nya mätningar pekar på att även tvåan Peter “Nalle” Lundgren kan komma in!

Kristina höll den första föreläsningen som var mycket bra och informativ och det var många frågor under resans gång. Riksdagsman Johnny Skalin, som står som nummer tre, tog sedan över och berättade lite om EU:s historik som ett fredsprojekt som nu utmynnat i en monsterstat som har långt mer makt än de enskilda medlemsstaterna. Jag går inte in närmare på innehållet just nu, men båda föreläsningarna var fantastiskt bra och båda betonade också vikten av att verkligen gå och rösta den 25 maj.

Är du motståndare till EU så är Sverigedemokraterna det enda alternativet och gammelmediernas desinformation om att partiet ändå inte kommer att få någon makt är naturligtvis rent nonsens.

Det är inte samma valdag i alla länder, men den 25 maj gäller för de flesta, dock ej Storbritannien som röstar redan den 22 maj och det ska bli oerhört intressant att se resultatet där för mycket pekar på att extremt EU-kritiska UKIP (United Kingdom Independent Party) med karismatiske Nigel Farage faktiskt har möjlighet att bli största parti och jag tror ett sådan utfall mycket väl kan påverka valresultaten i de övriga länderna!

Kristina Winberg och Johnny Skalin

Kristina Winberg och Johnny Skalin innan föreläsningarna i Lyckeby Medborgarhus

Ett 40-tal medlemmar hade samlats i Lyckeby Medborgarhus

Ett 40-tal medlemmar hade samlats i Lyckeby Medborgarhus

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>