Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tåg till Holmsjö Marknad

Eftersom det, i mina ögon, är så otroligt billigt att åka tåg i Blekinge idag provade vi att ta Krösatåget till Holmsjö Marknad. Totalt 95 kronor för två vuxna tur och retur med reskortet är inte mycket mer än bara bensinkostnad för bilen. Åker man själv är det helt klart betydligt billigare att ta tåget än att köra själv. Kanske lite krångligt med biljettinköpet som måste göras tidigast en timme innan avresa i automat i Karlskrona, men i Holmsjö finns ingen automat så där betalar man ombord med reskortet (eller bankkort).

Det blev en händelserik resa när plötsligt ett gäng sjörövare äntrade tåget vid Bergåsa station. Väldigt högljutt på platserna bakom oss, tills plötsligt Freddie kände igen mig och det var fler i sällskapet som var bekanta bl a i form av David! De var på väg att hålla svensexa för likaledes bekante Patrik någonstans i Kalmar och alla i vagnen tyckte det var ett trevligt inslag under den korta resan och plockade fram kameror och mobiler.

Lite mindre besökare än vanligt på Holmsjö Marknad tyckte jag, men det var några år sedan jag var där senast. Träffade även helt oförhappandes yngsta dottern (en av sjörövarnas fru), dotterdotter och bror, en gammal barndomsvän där, plus några lokalpolitiker som jag dock visste skulle vara på plats.

Vi tog sedan en promenad i väntan på tåget när plötsligt en av min frus kompisar hoppade ut ur ett hus på Skolgatan, så vi tittade in och hade en trevlig timme där tillsammans med henne och hennes fyra barn (maken var tyvärr tillfälligt i “staun”) innan vi återvände till Karlskrona efter en mycket händelserik dag.

Sjörövare från Karlskrona på väg till Kalmar för svensexa
Några av Karlskronasjörövarna på väg mot Kalmar för svensexa och jag hoppas de klarade tågbytet i Emmaboda! De två damerna på bilden tillhörde inte sällskapet.

Sverigdemokraterna Karlskrona på Holmsjö Marknad
Sverigedemokraterna är det parti som syns bäst på marknader och hade en bra plats på “övre plan” på marknaden och här är det Camilla Karlman, Lotta Antman och Göran Eklund som delar ut informationsfoldrar och det var en strykande åtgång på sådana, speciellt de som gällde kommande EU-val om mindre än en månad och där Sverigedemokraterna är det enda egentliga alternativet för oss som på sikt vill lämna EU så snart det går. Det enda andra politiska parti som var på plats var Socialdemokraterna som mest verkade stå att vänta på besökare i stället för som Sverigedemokraterna vara aktiva och dela ut flygblad till förbipasserande.

Puch Florida 1968?
Det var inte bara marknadsknallar på plats utan man kunde även kolla på några gamla bilar, men jag fastnade för denna Puch Florida som är nästan identisk med den mina föräldrar köpte till mig sommaren 1969. Jag gissar dock att denna kan vara ett år tidigare, dvs 1968. Perfekt renoverat skick det får väl vara något att satsa på för min och senare min brors Puch Florida, som fortfarande finns kvar, men inte har varit startad på 25 år.

Många tog den korta promenaden till Hembygdsön och fikade där
Många tog den korta promenaden till Hembygdsön för att ta en fika, vi vände dock om tillbaka mot marknaden och en promenad mot kyrkan och Sillhövden åt andra hållet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>